maanantai 4. helmikuuta 2019

Katajaista hapatetta & propolistinktuuria


Sydänlangan luonnonvaratuottajat järjestävät uuden kuun kunniaksi helmikuun Hapatusklubin ja visiointituokion Joensuussa osoitteessa

Kirjurinkatu 9 (yläkerta)
TORSTAINA 7.2. klo 10-14

Tervetuloa kimppaan tekemään katajaista hapankaalia kevättalven pitopöytiin!

Samalla tutustutaan tinktuuroihin ja laitetaan uuttumaan propolista eli mehiläisten kittivahaa rohtotinktuuraksi.

Molemmista työpajoista saa parin kuukauden käymisen / uuttumisen tuloksena valmiit tuotokset itselleen.

Ajatuksena on pienistä jyväsistä tuottaa yhteisöllisesti ja ekologisesti kannattavaa hyvinvointipöhinää lähiympäristöön, edistää jakamistaloutta ja yhdessä tekemistä sekä tehdä tunnetuksi yksinkertaisia, luonnonläheisiä konsteja terveyden ylläpitämiseksi.

Tarkoituksena on myös visioida tulevia työpajoja ja kartoittaa kiinnostusta. Aineistoa ja 'vertaistukea' löytyy mm. sahdin / oluen panemiseen, juureen leipomiseen, hapatteiden tekemiseen, puutarhan suunnitteluun kevättä varten, käsitöihin, kirjontaan, teksiilipainatukseen yms. yms.

Jos yhdessä tekeminen kiinnostaa, tervetuloa mukaan!

Materiaalimaksu Hapatusklubiin 5 € / hlö.
Propolis -työpajaan 10 € / hlö.

Maksuna käyvät myös liittyminen Sydänlangan jäseneksi tai luonnon pörssin raaka-aineet kuten juurekset, mausteet, käävät yms! Olisiko sinulla katajanmarjoja? Ne ovat nimittäin nyt kovaa valuuttaa!

-->  http://sydanlanka.blogspot.com/p/jasenet.html

Voit lahjoittaa työpajaan raaka-aineita myös osallistumatta varsinaiseen tekemiseen ja saada sitten valmiita tuotoksia itsellesi vaihtokauppana.

MUISTATHAN ILMOITTAUTUA!
 (tilat ovat rajalliset)

Ilmoittautumiset ja tarjoukset raaka-aineista sähköpostiin:
sydanlankary@gmail.com

tai puhelimella
040 548 8003 / Jussi Sinkkonen



Lisätietoja propoliksesta löydät mm. tästä artikkelista:



KIINNOSTAAKO HAPANSÄILÖNTÄ?

Yhdistyksemme kartoittaa luonnonantimien säilöntään sopivien välineiden hankkimista. Voit osallistua kyselyyn tästä linkistä:


Katajanmarjojen lisäksi helmikuun Hapatusklubissa laitetaan tuliaiset poikimaan terveellistä (ja antibioottista!) säilykettä – tarjolla on thaimaan toreilta tuoretta kurkumaa ja meksikosta chililähetys.